TechTrip 2024

Paasvakantie 02.04 tot 05.04

  Foto's
  Inschrijvingen zijn geopend tot en met zondag 17/03/2024. Omdat er vorig jaar veel vraag was naar onze TechTrip, vragen we om een korte motivatie te geven waarom je meewilt. De vragenlijst is dus een aanvraag om mee te gaan op reis en betekent dus niet automatisch dat je zult meegaan.

Eindhoven

Stad en bedrijven

Tijdens de paasvakantie van 2024 gaan we naar Eindhoven. De stad van technologische innovatie en ook van de Technische Universiteit Eindhoven. Hier bevinden zich niet alleen cutting-edge onderzoeksfaciliteiten, maar ook één van de bedrijven die we zullen bezoeken. Het is nu eenmaal een traditie om tijdens deze reis bedrijven te bezoeken die grenzen aan onze afstudeerrichting. Zo kom je op een aangename manier in contact met de bedrijfswereld in het buitenland.

Dit jaar zijn het Philips en Vertico geworden. Philips bevindt zich op de HTC van Eindhoven, we krijgen hun innovationslab van dichtbij te zien. Al de huidige en toekomstige innovatie van Philips kom je hier te weten. Ook Vertico zal een levendige demonstratie geven. Vertico is een bedrijf dat zich specialiseerd in het 3D printing van gebouwen met robots. In hun HQ zien we niet alleen wat de robots kunnen, maar ook hoe ze in elkaar zitten en hoe ze functioneren. Zo krijgen de elektrotechniekers en de computerwetenschappers elk hun geliefd deel te horen.

Accomodatie en vervoer

Tijdens ons bezoek aan deze prachtige stad verblijven we in The Social Hub hotel. Dit hotel is perfect gelegen in het centrum van Eindhoven, op wandelafstand van al onze activiteiten en perfect bereikbaar met de fiets (want ja, we moeten toch eens fietsen als we in Nederland zijn).

Het hotel staat bekend als dé place to be voor studenten in deze stad. Ook is er een fitness, pooltafel, pingpongtafel etc. aanwezig in het hotel. Kamers zijn verdeeld over groepen van 2 of 4 personen in dit hotel. Voor meer info over het hotel kan je terecht op hun website.

Om in eindhoven te geraken, gebruiken we de Flixbus dit jaar, natuurvriendelijk en helemaal groen (de kleur van de bus toch). We vertrekken vanop de parking bij het station Gent-Dampoort op dinsdag 02/04 om 9:00.

De bus rijdt rechtstreeks naar Eindhoven en komt achter het centraal station aan, op 5 minuten wandelen van ons Hotel. De terugrit is om 18:00 en zet ons terug af bij Gent-Dampoort, op vrijdag 05/04 om 20:30. De vier dagen zitten dus goed vol, voor meer details over elke dag, kan je hieronder verder lezen.

Planning

Dit jaar duurt de TechTrip 4 volle dagen, en hoewel we niet alles gaan verklappen geven we hieronder toch de grote lijnen weer van de dagplanningen. Je kan je dus zeker nog aan verrassingen verwachten op de reis.


Dinsdag - 02/04
Heenrit vanuit Gent-Dampoort met de Flixbus.
Philips museum bezoeken.
Inchecken, uitpakken en lekker gaan eten.
Woensdag - 03/04
Bedrijfsbezoek bij Philips op de High Tech Campus.
Bedrijfsbezoek bij Vertico in hun HQ.
De Mexicaanse keuken ontdekken.
Donderdag - 04/04
Stadswandeling met een comedian.
Het unieke stadspel: TechCity.
De Japanse fusion keuken ontdekken.
Vrijdag - 05/04
Escape room: save the world.
Gezelschapspellen en souvenier tijd.
Terugrit naar Gent-Dampoort.
Prijs - €119**

Al het onderstaande zit in de prijs.

 • Ticket voor de heen- en terugrit.
 • Drie nachten in The Social Hub hotel.
 • Eten en drinken tijdens het hele verblijf in Eindhoven*:
  • Ontbijt
  • Middageten
  • Avondeten
 • Al de activiteiten tijdens ons verblijf:
  • Ticket voor het Philips Museum
  • Bedrijfsbezoeken bij Philips en Vertico + vervoer
  • Wandeltour met een comedian
  • Stadspel: TechCity
  • Escape room: save the world

*Opmerking: Voor de reis is er een budget voorzien om tijdens het eten voor iedereen een deftige maaltijd en 1 tot 2 drankjes te voorzien. Moest je iets willen eten of drinken dat buiten het budget valt, dan zal je zelf moeten bijleggen.

Op de heen en terugrit is het voor ons moeilijk om eten te voorzien voor een groep van 26 mensen. Daarom vragen wij dat je hetvolgende zelf voorziet: middageten op dinsdag 02/04 en avondeten op vrijdag 05/04.

**Disclaimer: Moest je wegens ziekte of persoonlijke redenen niet meer mee kunnen? Geen probleem: als je ons meer dan een week op voorhand verwittigt, betalen wij het volledige bedrag terug. Minder dan een week op voorhand wordt het bedrag enkel terug betaald als we iemand kunnen vinden die in jouw plaats kan meegaan.